naar top button

Welkom op camperplaats Orvelterblok!

overzicht CP orvelterblok

Camperplaats Orvelterblok ligt op loopafstand van het mooie monumentendorp Orvelte en in het midden van de driehoek Assen-Emmen- Hoogeveen. Dé plek voor camperaars die op zoek zijn naar rust en ruimte, in een prachtige landelijke omgeving.

De goed verzorgde camperplaats is gelegen achter onze voormalige staatsboerderij, tussen de akkers en bossen. Er zijn 15 verharde plekken met een eigen grasveldje en een aantal kleinere onverharde plekken voor buscampers. Vanaf elke plaats kunt u vrij uitkijken over de omgeving.

overzicht CP orvelterblok

De camperplaats ligt direct aan het wandelroutenetwerk van Midden-Drenthe en zeer dicht bij het fietsroutenetwerk. Op de camperplaats liggen een aantal mooie wandel- en fietsroutes voor u klaar, of stel uw eigen route samen aan de hand van de knooppuntenkaart.

Monumentendorp Orvelte is gelegen op slechts 2 km. van de camperplaats, u loopt hier via de bossen of over de es naartoe.
Orvelte is absoluut een bezoek waard, met de ambachtentuin, de monumentale boerderij Het Ottenshoes of teken mee met Jan Kruis in het Jan Kruis museum.
Orvelte heeft een aantal leuke winkeltjes en gezellige restaurants met terrassen in Oud-Drentse sfeer. Waan je even 100 jaar terug in de tijd.
De schaapskudde is te vinden in de schaapskooi of op de heidevelden rondom Orvelte.

overzicht CP orvelterblok
overzicht CP orvelterblok

Wil je nog verder terug in de tijd, bezoek dan het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonloo. Beleef het verleden van Drenthe, ervaar hoe het leven was in een plaggenhut of een Saksiche boerderij.
In de oude boerenherberg kun je even uitrusten en genieten van een Drentse krentenwegge. https://www.ellertenbrammert.nl/

overzicht CP orvelterblok

In Westerbork dat op 5 km. afstand ligt zijn 2 supermarkten te vinden.
Op slechts 15 km. van de camperplaats ligt herinneringscentrum Kamp Westerbork. Wij hebben een mooie fietsroute klaarliggen die langs het voormalig kamp voert. Bezoek het voormalig kampterrein, een indrukwekkende plaats. In het herinneringscentrum kom je meer te weten over de geschiedenis van het kamp.

overzicht CP orvelterblok
overzicht CP orvelterblok
overzicht CP orvelterblok
overzicht CP orvelterblok
overzicht CP orvelterblok